Over onze producten

De planten van MountGreen worden met liefde gekweekt. Onze grootste wens is dat ze een lang en gelukkig hebben. Verzorg ze alsjeblieft met aandacht en wacht niet te lang met overpotten :-). Bijkomend voordeel van een grotere pot is dat meer water kan worden vastgehouden en je dus minder vaak water hoeft te geven. Soortspecifieke verzorgingstips staan op de meegeleverde kaartjes.


Ons assortiment is volop in de groei. We voegen minstens 1x per kwartaal een nieuwe soort toe. Meld je aan voor de Nieuwsbrief onderaan deze pagina en we houden je op de hoogte! Altijd als eerste een nieuwe soort ontvangen? Kies dan een abonnement.

We  sustainability and technology 


Onze potten* zijn gemaakt van PLA  (poly lactic acid, oftewel meervoudig melkzuur) en worden 3D-geprint met duurzame energie van Nederlandse bodem. PLA wordt verkregen uit biomassa zoals maïs. De technische data van de PLA die wij gebruiken vind je hier. Tot een wanddikte van 3,2 mm breken producten van dit materiaal af in een composteerinstallatie. Tot op heden hebben we nog geen 3D-filament gevonden waar ook afbreekbaar bindmiddel en pigment in is gebruikt. Weet jij een leverancier? Laat het ons dan weten


Een andere goede eindbestemming voor de potten is het huisvuil (zie punt 3 op deze pagina van Milieucentraal). Restafval wordt tegenwoordig op een schone manier verbrand met energieterugwinning. Omdat het potje van plantaardig materiaal is gemaakt wordt daar dus (hernieuwbare) bioenergie van gemaakt. 


De doosjes worden van gerecycled karton gemaakt en kunnen (inclusief vensters) bij het oud papier. De vensters zijn net als de potten gemaakt van PLA. Dit wordt in het recyclingproces gescheiden van de papiervezels en gebruikt om de papierfabriek van bioenergie te voorzien.


In de plantensector wordt veel gewerkt met potgrond op basis van veen. Veenwinning leidt echter tot hoge CO2-emissies. Gecomposteerde kokosvezel, een restproduct, is een duurzaam alternatief. MountGreen kweekt Sequoia’s in biologische potgrond van 100% kokosvezel en de kwekers waar we mee samenwerken proberen we te bewegen zo min mogelijk veen te gebruiken.*op het ontwerp van de potten en verpakking rust Europees modelrecht.