Carya Illinoinensis
€14,95

Carya Illinoinensis

De Amerikaanse pecannoot is een prachtige boom met verdomd lekkere noten. In Nederland bijna nergens te vinden dus hiermee plant je iets unieks voor de volgende generatie. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Aantal tekens resterend: 355


De pecannoot (Carya illinoinensis) behoort tot de okkernootfamilie (Juglandaceae), waartoe ook de walnoot behoort. Geen enkele van de ruim vijftig soorten van deze familie komt van nature in Nederland voor. Maar de door Alexander de Grote en de Romeinen uit Azië naar West-Europa gebrachte walnoot is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen en parken.   

Zoals de naam doet vermoeden komt Carya illioinensis oorspronkelijk uit de VS, van Illinois tot Texas. Hier zijn ook grote plantages te vinden waarvan één zelfs is uitgegroeid tot de plaats ‘Pecan plantation’, met 5000 inwoners en twee landingsstrips. 

Vanwege de hoge voedingswaarde maakten pecannoten een belangrijk deel uit van het dieet van de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking, toen er nog geen landbouw werd bedreven. Nog steeds is de voedingsmiddelenindustrie de belangrijkste afzetmarkt maar ook het hout van de pecannoot heeft een grote economische waarde. Het is een van de hardste houtsoorten van de VS.

Meegeleverd: een kaartje met verzorgingstips, achtergrondinformatie en ruimte voor een persoonlijke tekst.

Disable tracking https://www.hellobar.com/?hb_ignore=true