22 april Dag van de Aarde in Pakhuis de Zwijger

  • Geplaatst op
  • 0
22 april Dag van de Aarde in Pakhuis de Zwijger

Save the date: vrijdag 22 april, 18:30. Op de Dag van de Aarde 2016 wordt in Pakhuis de Zwijger de spectaculaire, nieuwe natuurfilm Les Saisons vertoond. De film wordt voorafgegaan door inspirerende presentaties over de natuur in Europa en pitches van jonge ondernemers, waaronder Maarten van den Berg van MountGreen.

Reserveer je gratis toegangskaarten via Pakhuis de Zwijger.

Start crowdfundingcampagne
Niet geheel toevallig start ook de Crowdfundingcampagne van MountGreen op vrijdag 22 april, de Dag van de Aarde. Vanaf dan zijn de eerste planten te bestellen die door de brievenbus bezorgd worden. Èchte planten, in pot geleverd, voorzien van achtergrondinformatie en verzorgingstips. En met de mogelijkheid een persoonlijke tekst op het kaartje te laten printen. Zo wordt het een levende wenskaart waar je indruk mee maakt. Indruk die voortleeft.
 

Doel gedreven
Met de opbrengst uit de verkoop van brievenbusplanten financieren we landrestauratieprojecten. Méér dan 50% van het wereldwijde landbouwareaal is getroffen door bodemdegradatie en dat leidt tot lagere productiviteit en economische teruggang. Landrestauratie is een typisch "dilemma of the commons". Iedereen profiteert maar het economisch rendement is niet groot of dichtbij genoeg voor investeerders om hier massaal in te stappen. Door een aan de problematiek gelieerd product (bloemen en planten) op een innovatieve en duurzame manier te verkopen laten we samen met onze klanten uitgeput land weer opbloeien.
 

Inspirerende verhalen
Tijdens de avond op 22 april gaan we voorafgaand aan de film kijken naar verschillende leefniveaus: Europa, Nederland, Amsterdam en de wijk. Zo neemt Professor Theunis Piersma je in vogelvlucht mee door Europa aan de hand van de Grutto en vertelt Natasja Oerlemans (hoofdredacteur van het Living Planet Report bij WWF) over de staat van de natuur in Nederland. In korte pitches vertellen vijf jonge ondernemers wat jij zelf kan doen om de natuur meer te laten floreren. Na het debat zullen we de prachtige natuurfilm Les Saisons bekijken, waarin we het landschap en de dieren van 15.000 jaar geleden tot nu zien veranderen. 
 

De film
Les Saisons is door internationale media enthousiast onthaald. In de film toont Jacques Perrin de impact van menselijke interventie op het leven van de planten en dieren om ons heen. We zien in vogelvlucht hoe het Europese continent van 15.000 jaar geleden verandert in hoe het nu is. De kijker maakt kennis met diersoorten die hier nu al lang niet meer leven, maar wordt ook verrast door de dieren die er nog wel zijn.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.